Deborah Nas

Trendwatcher

Deborah Nas studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft, waarna ze bij Philips en KPN innovatieprojecten opzette in binnen- en buitenland. Als één van de oprichters van het strategisch innovatiebureau Sunidee ondersteunt ze organisaties zoals Philips, Heineken, Unilever, LeasePlan, Ziggo, het Nederlands Forensisch Instituut en gemeentes. Ze specialiseert zich in het bepalen van nieuwe groeirichtingen, het verzinnen van nieuwe producten en diensten en het transformeren van organisaties. Sinds enkele jaren is deze veelgevraagde spreker deeltijdprofessor ‘Strategic design for technology-based innovation’ bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft

Jacco Valkenburg

Recruitment Architect

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 boeken waaronder ‘Recruitment 3.0‘. Hij helpt organisaties - zoals Knab, TomTom, Blokker, KPN, Canon e.a. - succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie.

Chantal van Steekelenburg

Recruiter

Chantal is ruim 10 jaar geleden gestart als recruiter voor alle verpleegkundige vacatures. Zonder ervaring in de zorg maar mét een commerciële achtergrond heeft zij aan het begin gestaan van de start van een het eerste dedicated recruitmentteam in de zorg. En nog iedere dag vindt zij het een uitdaging om de beste verpleegkundigen te vinden voor hun ziekenhuis, zodat de patiënt de zorg krijgt die het verdient.

Floor Nobels

Referral Specialist | Recruitment Innovator

Floor Nobels heeft jarenlange ervaring als zelfstandig recruiter en voormalig manager bij ABN AMRO. Ze kent daardoor alle insights van hoe recruiters en managers denken en onderhandelen. De afgelopen jaren heeft Floor in China gewerkt als recruiter. Voor de Europese markt zocht ze Engelssprekende Chinezen. Of het nu gaat om moeilijk te werven IT developers in Nederland of moeilijk bereikbare Chinezen, Floor kan alles en iedereen werven. Intermediair plaatste haar al op de nr. 1 positie´10 recruiters die jou moeten leren kennen’. Floor neemt u tijdens Futureproof Recruitment mee in de wereld van de referral marketing.

Patricia de Wit

Coach

Drs. Patricia de Wit MSc. is coach en heeft een eigen praktijk. Zij schrijft naast artikelen in vakbladen, ook boeken over talentmanagement, motivatie, persoonlijke effectiviteit en geluk. Als afgestudeerd fysicus en psycholoog heeft ze, voordat ze coach werd, zo’n 15 jaar gewerkt als coachend leidinggevende en consultant en meer dan 100 bedrijven geadviseerd. Ze werkt evidence-based en haalt haar inspiratie uit wetenschappelijk onderzoek.

Guy Price

Videoproducent

Achtergrond in journalistiek en management. Afgelopen tien jaar producent van videoreportages en documentaires op gebieden als medische zorg, industrie, dienstverlening en beeldende kunst.

Jan-Peter Bogers

Adviseur, spreker & trainer

Jan-Peter Bogers is adviseur, spreker en trainer, al noemt hij zichzelf liever professioneel bemoeial. Hij neemt graag een kijkje voor en achter de schermen van organisaties. Waarom doen ze wat ze doen? Hebben ze visie, focus en daadkracht? Hij begeleidt organisaties, teams en projecten bij het komen tot visie en vervolgens bij het vertalen van die visie in actie. Hij wil organisaties en professionals laten ontdekken dat het vaak niet zo ingewikkeld is als we allemaal denken. Hierover schreef hij het boek Versimpelen, Projecten realiseren zonder gedoe, dat in 2014 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar.

Wim Davidse

Dagvoorzitter, Flexstrateeg & hoofdredacteur Flexmarkt magazine.
Wim is de oprichter van Dzjeng, atelier voor flex/werkmerken. Wim verzorgde hierover honderden informatieve, inspirerende en interactieve lezingen, inspiratieshops en sparringsessies, en publicaties. En in het verlengde daarvan: strategie- en innovatie-expedities. Wim is de hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, inspiratiebron voor excellent ondernemen in flex. En lid van de werkgroep Agenda voor de Industrie. Voor Dzjeng was hij als directielid van Vedior Groep Nederland tien jaar lang actief als strateeg, marketeer en innovator in de markt voor personeel, flexibiliteit & organiseren. Daarnaast was hij voorzitter van de ABU-commissie Onderzoek & Voorspellingen en lid van de programmaraad van het Nederland Centrum voor Sociale Innovatie. 

Peter Hagedoorn

Jomarketing Expert
Peter Hagedoorn (38) is expert op het gebied van online recruitment en arbeidsmarkt-communicatie. Door zijn ervaring als adviseur op het gebied van (online) media campagnes én als recruiter weet hij als geen ander hoe je een kandidaat kunt bereiken en verleiden. De laatste jaren is hij vooral werkzaam als adviseur in de wereld van jobmarketing en data gedreven recruitment. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd om op recruitment evenementen zijn expertise te komen delen.

 

Ruben van den Boogaard

Product & Marketplace Manager Benify
In samenwerking met honderden partners, is Ruben dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe productmodules binnen het Benify Employee Engagement Platform – met als doel om de volledige employee experience aan te laten sluiten op de individuele behoeftes van eindgebruikers

 

Monique Beerens

Executive Coach en Leadership Consultant 
Monique is ervaren coach en trainer met een professionele achtergrond in Human Resources bij o.a. PwC consulting en IBM.  Ze begeleidt en ondersteunt leidinggevenden en teams in profit en non-profit organisaties op het gebied van organisatie-  en persoonlijke ontwikkeling. Doel in haar werk is om mensen en organisaties te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen talenten en mogelijkheden. Zodat ze vervolgens gerichte keuzes maken en in actie komen om hun doelstellingen te realiseren. 

 

Edwin Noordeloos

Managing Partner Yoores Recruitment Solutions

Edwin Noordeloos is managing partner bij Yoores. Na zijn studie bedrijfskunde is hij begonnen in de werving en selectie branche. Na een snelle carrière bij de Vitae Groep, startte hij zijn eigen Werving&Selectie bureau. Na 10 jaar besloot Edwin het over een andere boeg te gaan gooien. In plaats van vacatures invullen voor bedrijven startte hij Yoores Recruitment Solutions. Een bedrijf met als doel, om andere organisaties te ondersteunen in het verbeteren van het recruitment proces. Van Employer Branding tot Job Marketing. Van proces advies tot volledige Recruitment Process Outsourcing (RPO). 

 

Feije Booster

Jobmarketing Expert Brockmeyer

Feije Booster (38) is specialist in de arbeidsmarktcommunicatie en jobmarketing. Bij Intermediar (VNU), USG People, NRC Media en Fox Networks deed hij ruime ervaring op die hij nog steeds dagelijks gebruikt om bedrijven te adviseren in het optimaliseren van hun recruitmentproces. Als jobmarketing expert probeert hij altijd doelgroepen te identificeren, zich daarin te verplaatsen en dan juiste acties te ondernemen. Bij Brockmeyer Jobmarketing Experts is hij eindverantwoordelijk voor het kantoor in Amsterdam, met als belangrijkste doel: organisaties te adviseren en helpen met goede (online) recruitmentcampagnes die echt werken. 

 

Jeroen Bergen

Managing Partner Primatch HR Groep

Jeroen Bergen is Managing Partner van Primatch. Vanuit zijn ruime ervaring én passie voor recruitment kan hij veel vertellen over alle facetten van het recruitment vak. Ook is hij eigenaar en ontwikkelaar van tool2match een ATS systeem. Hij begon zijn loopbaan in de online recruitment wereld bij een van de eerste Jobboards van Nederland. 

 

Marnix de Groot

Lead in employer branding, recruitment & technologie innovatie

Marnix de Groot heeft ruime ervaring in het vakgebied van employer branding, marketing, recruitment en HR technologie. Hij is een expert in het vakgebied. Na zijn studies is Marnix gestart bij VONQ. Een bedrijf gespecialiseerd in smart recruitment marketing. In diverse management posities heeft hij VONQ mede opgebouwd van start-up naar Europees marktleider en heeft samengewerkt met o.a. KPN, EPO en Randstad. Sinds 2016 is Marnix bij energiebedrijf Alliander verantwoordelijk voor employer branding, recruitment strategie & technologie innovatie. Hij spreekt regelmatig op evenementen over nieuwe trends en ontwikkelingen. Tijdens het Futureproof Recruitment verzorgt Marnix een workshop over het gebruik van Virtual Reality technologie voor recruitment.